Home Këshilla të ndryshme Çfarë ndikimi ka qumështi në sheqerin në gjak?

Çfarë ndikimi ka qumështi në sheqerin në gjak?

Një filxhan qumësht për kafjall ka të bëjë me kontrollin më të mirë të përqendrimit të sheqerit në gjak

Hulumtimi i shkencëtarëve kanadezë të Universitetit Gelf tregon që konsumimi i qumështit për kafjall ka të bëjë me kontrollin më të mirë të përqendrimi të sheqerit në gjak.

Të dhënat janë grumbulluar nga 32 personave me peshë ideale të masës dhe të moshës mesatare 23 vjet janë publikuar në revistën Journal of Dairy Science.

Konsumimi i qumështit ka qenë i lidhur edhe me apetitin e reduktuar.

Hulumtuesit shtojnë se ky efekt i qumështit mbështetet në ngadalësimin e tretjes së karbohidrateve, gjë që zvogëlon gjasat për përqendrim tepër të lartë të sheqerit në gjak.

Ndikimi i vërejtur i qumështit të konsumuar gjatë kafjallit ishte i pranishëm edhe në orët e pasdites, shtojnë hulumtuesit. 

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Si të shpëtoni nga puçrrat e vitheve

Gjatë ditëve të nxehta të verës, shumë femra përballen me akne rreth vitheve. Shumica prej nesh nuk e kemi idenë se pse ato ndodhen aty. Ja disa nga mënyrat me anë të të cilave, ju mund të shpëtoni nga to: Bëni dush pas çdo stërvitjeje Është shumë e rëndësishme, që menjëherë pas aktiviteteve fizike të bëni dush! Së pari duhet të...