Home Këshilla të ndryshme Çfarë ndodh nëse një infeksion i traktit urinar nuk trajtohet në kohë?

Çfarë ndodh nëse një infeksion i traktit urinar nuk trajtohet në kohë?

6Nëse infeksioni i traktit urinar nuk trajtohet, mund të çojë në përhapjen e tij nga traktit urinar në gjak, që cila mund të shkaktojë infeksion të sistemit i cili mund edhe të rrezikojnë jetën. Po si vjen nga një ndjesi djegie gjatë urinimit në një sëmundje që është kërcënuese për jetën?

Infeksionet urinare mund të arrijnë deri te veshkat dhe të shkaktojnë infeksionin e tyre, por ato mund të çojnë edhe në dobësimin e funksioneve të tyre. Infeksionet e veshkave mund të depërtojnë në gjak, e që është potencialisht me pasojat më të këqia që mund të ndodhin. Për fat të mire këto janëë raste relativisht të rralla.

Kur paraqitet infeksioni i traktit urinar, sistemi imunitar i trupit përpiqet që të luftojë bakteret që kanë hyrë në traktin urinar, por shpesh nuk mundet i vetëm. Nëse keni një sistem të shëndoshë imunitar, trupi i përgjigjet invazionit të mikroorganizmave me temperaturë, dhimbje, ndjesi të pakëndshme dhe vizita të shpeshta në tualet. Urinimi është i lidhur me një ndjenjë të djegies. Kur lajmërohen simptomat e infeksionit urinar, trupi sinjalizon që ka nevojë për më shumë pushim dhe më shumë lëngje.

Mjeku do të përshkruajë një antibiotik që merret nga goja e që shëron infeksionin dhe zakonisht është i mjaftueshëm për t’u kuruar. Njerëzit që vuajnë nga kapsllëku kanë shpesh infeksione të traktit urinar. Në disa pacientë, infeksioni paraqitet për shkak të gurë në traktin urinar, ndërsa disa njerëz kanë një predispozitë gjenetike prandaj shpesh marrin infeksione.

Kur paraqiten simptomat, problemi duhet të zgjidhet sa më shpejt që të jetë e mundur. Parandalimi kryesisht përfshin marrjen e më shumë lëngjeve se zakonisht. Megjithatë, medikamentet e duhura, të përshkruara nga mjeku, janë e vetmja mënyrë për kthim në gjendje normale.

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...