Home Shëndetësi Çfarë ndodh nëse vendosni akull në këtë pikë të qafës?

Çfarë ndodh nëse vendosni akull në këtë pikë të qafës?

9Kinezët nuk reshtin së surprizuari botën me kulturën e tyre antike të mjekësisë natyrale. Këto praktika ata i ushtrojnë prej shekujsh dhe rezultatet të çudisin!

Një ndër teknikat e tyre është edhe ajo që quhet “Feng Fu” e cila aplikohet në një pikë të caktuar në anën e pasme të qafës, siç duket në fotografi. Për ta vënë në praktikë këtë teknikë, mund të jesh i ulur ose i shtrirë përmbys; vendosni një kub akulli në pikën Feng Fu dhe lëreni për 20 minuta.

Nuk është aspak e bezdisshme; nëse kaloni 40 sekondat e para, pas së cilave ndjesia e të ftohtit do të kalojë menjëherë në pikën Feng. Ky trajtim duhet bërë 2 herë në ditë, në mëngjes dhe përpara se të shkoni për të fjetur, shkruan Living.

Duhet të kalojnë 2 ditë përpara se ta përsërisni. Të mirat e kësaj teknike janë këto:

Përmirëson cilësinë e gjumit

Gjallëron organizmin

Çlodh muskujt

Shmang ftohjet dhe gripin

Largon dhimbjet (e kokës, dhëmbëve)

Përmirëson frymëmarrjen

Mund të shmang problemet me tiroidet, hipertensionin, artritin dhe astmën

Ky trajtim nuk duhet aplikuar gjatë shtatzënisë, epilepsisë apo skizofrenisë!

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...