Çfarë ndryshimi do të pësojë trupi juaj nëse një muaj hani fara liri

3Farat e lirit janë pjesë përbërëse e shumë menyve të shëndetshme. Shikoni se si reagon trupi pas vetëm një muaji konsumimi të këtyre farave…

Farat e lirit janë pjesë e ushqimit të shumë popujve tashmë me shekuj.

Ky artikull me plot të drejtë është në listën e superartikujve! – transmeton Telegrafi.

Mund t’i shtoni në shumë artikuj dhe me të të pasuroni ushqimin tuaj të preferuar, kështu që në organizëm do të fusni pasuri të vërtetë të përbërësve shërues.

Farat e lirit përmbajnë komponentë shumë të dobishëm, përfshirë këtu: vitamina, minerale, aminoacide dhe fibra, që normalizojnë zorrët.

Ja në ç’mënyrë kjo farë shëruese ndikon në organizmin tuaj:

– Është e pasur me thartirë yndyrore omega 3 e cila ka ndikim të pabesueshëm në shëndetin tuaj në përgjithësi.

– Farat e lirit mund të zvogëlojnë nivelin e kolesterinës së keqe në gjak edhe deri në 50 për qind.

– Këto fara gjithashtu mund të zvogëlojnë edhe nivelin e trigliceriteve për 25 – 60 për qind.

– Vetëm tri lugë fara liri përmbajnë aq omega 6 dhe omega 9 të thartës yndyrore sa përmban gjysmë kilogrami i mishit të peshkut.

– Acidet yndyrore që i përmbajnë farat e lirit, e aktivizojnë indin dhjamor duke ndihmuar në “shkrirjen” e tij. Për këtë shkak, farat e lirit janë ideale për të ju ndihmuar për të rënë nga pesha.

– Gjatë kohës së rënies nga pesha, lëkura nuk do të varet, e çfarë është më e mirë – nga ndikimi i pijes do të largohet edhe celuliti.

Në qoftë se farat e lirit përgatiten në shtëpi dhe konsumohen menjëherë atëherë në pah dalin veçoritë e saj shëruese.Farat e bluara mund t’i ruani në një enët të mbyllur të errët në frigorifer në sasi të vogla.

Për të vërtetuar se a janë të freskëta farat e lirit ju mund të merrni pak pambuk të njomë i fusni në mes disa fara të lirit dhe prisni të bihen. Nëse farat bihen atëherë janë të freskëta dhe mund t’i konsumoni. Ato, mund t’i shtoni në sallatë e kos, ndërsa vajin mund ta përdorni për t’i skuqur perimet.