Home Shëndetësi Çfarë të bëni nëse PAP testi juaj është pozitiv?

Çfarë të bëni nëse PAP testi juaj është pozitiv?

Çfarë të bëni nëse PAP testi juaj është pozitiv?Testi Papanikollau (PAP) është metodë e thjeshtë dhe e padhembshme, me të cilën merret material nga qafa e mitrës dhe kanali vagjinal, i njëjti vendoset në qelqe citologjik, fiksohet dhe pastaj ngjyroset.

Me analizë mikroskopike të qelizave mund të zbulohen inflamacionet, shkaktuesit e tyre, qelizat beninje dhe malinje dhe ndryshimet tjera citologjike.

Me zbulimin e qelizave atipike të qafës së mitrës mundësohet diagnoza e hershme dhe mjekimi në kohë i ndryshimeve para malinje, të cilat në të kundërtën do ta rrezikonin shëndetin dhe jetën e gruas. Të gjitha për PAP testin na sqaron dr. Elizabeta Matevska-Atanasovska, gjinekologe obstetër në Spitalin e klinikës “Acibadem Sistina”.

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...