Çfarë tregojnë aknet për shëndetin tuaj?

9Aknet nuk janë vetëm një problem estetik që na bënë të ndihemi në siklet.

Varësisht se në cilën pjesë të trupit ndodhen, aknet janë një tregues i problemeve të ndryshme shëndetësore, transmeton Indeksonline.

Balli: Aknet në ballë mund të tregojnë se keni probleme me mëlçi. Përveç kësaj, aknet në ballë janë tregues i skalpit të papastër dhe të yndyrshëm të cilat mund të shkaktojnë akne.

Mes vetullave: Edhe aknet në këtë pjesë të fytyrës janë tregues se keni probleme me mëlçi.

Hunda: Zona e hundës është e lidhur me zemrën dhe stomakun. Por, edhe heqja e qimeve të vetullave në disa raste të rralla mund shkaktojë akne.