Home Këshilla për Prindër Këshilla për shtatëzëna Cikli menstrual, kur mund të ngelni shtatzënë

Cikli menstrual, kur mund të ngelni shtatzënë

Cikli menstrual, kur mund të ngelni shtatzënëKohëzgjatja tipike e një cikli menstrual është 28 deri 32 ditë. Disa femra e kanë më të gjatë ose më të shkurtër ciklin, kështu që koha e saktë e ovulacionit mund të ndryshojë. Këtu do t’ju pasqyrojmë një cikël tipik 28-ditor.

Cikli menstrual

Dita 1

Cikli juaj fillon në ditën e parë të rrjedhjes së gjakut.

Dita 2– 14

Gjendrat në vezore bëhen aktive dhe gypet e mitrës fillojnë të hollohen.

Dita 14

Ovulacioni ndodh në mes të ciklit, por mund të ndryshojë midis ditës 11 dhe 21 të ciklit. Rritja e nivelit të estrogjenit do të shkaktojë rritje të LH, e cila shkakton gjendër ovulate dhe lirimin e një veze. Është e rëndësishme të masni temperaturën e trupit, në këtë mënyrë do e dini vetë se kur jeni ovulate.

Ditët 15- 22

Pas lirimit të një veze, gjendra prodhon progresteron, i cili trashet dhe i afrohet mitrës për transplantim.

Ditët 23-24

Në këto ditë mund të bëhet dhe implantimi i një veze pjellore. Në këtë pikë, hormone e prodhuara nga shtatzënia mund të zbulohen me anë të një testi shtatëzanie.

Ditët 25-28

Nëse shtatzënia nuk ndodh, nivelet e hormoneve fillojnë të bien dhe trupi rifillon funksionimin për ardhjen e ciklit tjetër

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...