Home Shëndetësi Cilët janë ushqimet që i nevojiten trurit tuaj

Cilët janë ushqimet që i nevojiten trurit tuaj

Zgjedhja e produkteve ushqimore është shumë e rëndësishme për organizmin njerëzor, sidomos për trurin i cili është organi më i rëndësishëm në trupin tuaj. Nëse truri nuk funksionon normalisht, atëherë do fillojnë të shfaqen mangësi në aktivitetin tuaj të përditshëm, dhe si rezultat do të ndjehni të përgjumur. Burimi më i mirë dhe i shëndetshëm për trurin tuaj janë ato që djegin karbohidratet, prandaj nëse konsumoni produktet e duhura ju do të keni një ativitet të mirë në trurin tuaj.

Arrat, Lajthitë

Përveq se prodhojnë yndyrë të nevojshme, arrat dhe lajthitë përmbajnë vitaminen E – e cila rezulton si lidhje për përmiresimin e memorjes.
Peshk në Vaj

Njëra nga kimikatet më të cituara dhe më të shpeshta për t’a rritur funksionimin e trurit kanë omega 3 të trashurit e acidit. Qelizat në membranën e trurit tuaj janë pjesërisht të krijuara nga të trashet e acidit, dhe këto membrana janë të domosdoshme për sinjalet. Njerzit të cilët ushqehen me shum ushqim përmbajnë omega 4 dhe kanë më pak rrezik nga goditjet dhe çmendurit.
Kofeina

Arsyeja kur ju zgjoheni në mengjes dhe përdorni kafen, është sepse kofeina përmirëson në mënyre marramëndëse koncentrimin tuaj. Por problem për perdorimin e kafes është se efekti nuk qëndron shume gjate.
Drithërat

Kjo mund të duket sikurse nuk ka të bëjë asgje si ushqim i mirë për trurin tuaj apo që mund të ketë efekte të mira në funksionimin e trurit, mirëpo  ndihmon shumë në qarkullimin e gjakut. Truri juaj sikurse çdo organ tjetër në trupin e njeriut ka nevojë për qarkullim të gjakut.
Avokadot

Ndihmojne trurin tuaj pothuajse në mënyrë të njëjtë si të gjitha farat, të cilat duke zvogëluar kolesterolin mundëson ngritjen e qarkullimit të gjakut.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Si t’i hiqni pikat e zeza me produktet që keni në frigorifer?

Pikat e zeza janë një papastërti e lëkurës që mund të bëhet e bezdisshme sa herë shihni veten në pasqyrë. Për fat të mirë ekzistojnë disa metoda natyrale për të parandaluar shfaqjen e pikave të zeza ose për t’i eliminuar ato: më poshtë do të lexoni metodat natyrale për t’i luftuar ato. Nga kurat me limon e sheqer, tek ato...