Home Këshilla të ndryshme Cili është ushqimi që nxit plakjen e shpejtë?

Cili është ushqimi që nxit plakjen e shpejtë?

3Ushqimi me bazë gruri cilësohen si ushqime të dëmshme dhe mendohet se përshpejtojnë procesin e plakjes, përfshirë këtu edhe dëmtimin e organeve dhe indeve dhe natyrisht rrudhat.

Shkaktari kryesor i plakjes është niveli i lartë i sheqerit në gjak në masë të madhe përshpejton plakjen. Kjo edhe është arsyeja pse personat që vuajnë nga diabeti duken më të moshuar.

Gruri në vete përmban një lloj aspak të zakontë të karbohidrateve, të cilat nuk mund të gjenden në ushqimet tjera. Substanca e quajtur “amilopektinë”, që është gjetur në sheqerin në gjak, që vjen nga gruri, në fakt është më i fortë se sheqeri i pastër.

Kjo substancë ngrit nivelin e sheqerit në gjak më shumë se secili karbohidrat tjetër. Kjo do të thotë se ushqimi, në bazë gruri, drithërat, buka dhe prodhimet tjera të pjekurinave shpeshherë shkaktojnë shumë nivelin e sheqerit në gjak.

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...