Home Shëndetësi Cirroza e mëlçisë, rrezik për sulmin në tru

Cirroza e mëlçisë, rrezik për sulmin në tru

Hulumtimet e bëra në Amerikë tregojnë në rrezikun dyfish më të madh për sulm në kokë te personat me cirrozë të mëlçisë, bëjnë të ditur rezultate e publikuara në revistën shkencore ekspertët nga “Cornell University” kanë përdorur të dhënat e rreth 1,6 milion personave të moshës 66 vjeçe.

Të anketuarit ishin përcjellë për 6 vite, e cirroza e mëlçisë në masën më të madhe ndërlidhej me rrezikun për sulm hemorragjik në tru, transmeton gazeta Kosova Sot.

Sulmi hemorragjik në tru përbën rreth 13 për qind të të gjitha sulmeve në tru, i shkakton pëlcitja e enëve të gjakut në tru.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...