Home Këshilla të ndryshme Çka është anestezioni epidural?

Çka është anestezioni epidural?

Anestezioni epidural është injektimi gradual i anestetikut lokal në hapësirën përreth mbështjellësit të fortë të palcës kurrizore, kurse qëllimi i tij është pandjeshmëria e pjesës së poshtme të trupit të shtatzënat gjatë lindjes.

Është një prej formave kryesore të bllokut neuroaksial, i cili arrihet nëpërmjet të futjes së anestetikut lokal në hapësirën peridurale nëpërmjet kateterit te vendosur paraprakisht me çka arrihet të bllokohen rrënjët e nervave spinal.

Përparësia kryesore e aplikimit të epidurales është se shtatzëna gjatë tërë kohës sa zgjat lindja, nuk përjeton dhimbje. Por, ajo dukshëm shkurton edhe kohëzgjatjen e lindjes.

Nëse faza e lindjes zgjat më shkurtë, trauma e foshnjës për shkak të kalimit nëpër kanalin e lindjes është më e vogël. Punime të shumta të bërë nga autorë të ndryshëm tregojnë bindshëm se gjendja e të porsalindurve me epidurale është dukshëm më e mirë. /Telegrafi/

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Shtatzënë në kohë coronavirusi: Ç’duhet të dini

Shtatzënia në kohë pandemie, sigurisht që shoqërohet me frikë dhe dilema më të mëdha se ato në kohëra normale Shumë vajza/gra presin të sjellin në jetë fëmijët e tyre në një kohë kur e gjithë bota është izoluar nga frika e përhapjes së coronavirusit. Edhe në vende shumë të zhvilluara shtatzënat po konsiderojnë sërish lindjen nga shtëpia për të shmangur një...