Home Modë & Estetikë Çka flet ngjyra e rrobave?

Çka flet ngjyra e rrobave?

ngjyra e rrobaveSi të dërgoni mesazh me ngjyrën e rrobave dhe pse duhet t’u kushtoni kujdes të madh detajeve ne veshje.

Të gjithë e dimë që ngjyrat kanë ndikim tek personat dhe ekzistojnë teori të tëra që merren me pasojat e ndikimit të ngjyrave tek ne, si kromoterapia. Por, pasi që veshja është pjesë e komunikimit joverbal me të cilin u dërgojmë mesazhe njerëzve me të cilët bisedojmë, edhe në këtë segment duhet të ketë vëmendje të madhe që të mos keqkuptohemi.

Ja disa këshilla për zgjedhjen e ngjyrave dhe kuptimin e tyre:
E kuqja – rrezaton me vetëbesim dhe energji. Bëni kujdes me ketë ngjyrë. Jep përshtypjen e agresivitetit.
E verdha – jep elan dhe forcon vetëbesimin. Nëse dëshironi të tërhiqni vëmendje dhe të theksoni personalitetin tuaj – vishni diçka të verdhë. Vepron në mënyrë qetësuese.
Vjollcë – dëshironi të mbroheni nga kërkesat e paarsyeshme, e vjollca është zgjedhje e mirë. Simbolizon madhështinë, dinjitetin dhe fisnikërinë. Nuk rekomandohet në botën e biznesit, sepse na bën melankolik, të pavendosur dhe të thyeshëm.
E bardha – jep stimulim, efikasitet dhe qartësi.
Rozë – jep mesazhin që personi shqetësohet për të tjerët. Tregon butësi dhe afërsi.
Gri – dërgon mesazh të delikatesës dhe të profesionalizmit. Me kombinimin e gabuar me ngjyrat tjera mund të dërgojë mesazhin që personi ka vetëbesim të ulët.
E gjelbra – nëse dëshironi të përshtateni në mjedisin e punës dhe të shmangni obligimet – vishuni në të gjelbër. Simbolizon kthjelltësinë.

E zeza – jep përshtypjen e profesionalizmit dhe vendosmërisë, por edhe të distancimit.
E kaltra – ngjyrë e arsyes dhe e rrezikut. Zgjedhje e mirë.

Kombinimi i ngjyrave mund të na paraqesë në mënyra të ndryshme, dhe kësaj duhet t’ia përshtatim edhe mënyrën e sjelljes dhe komunikimin verbal me të cilin do të tregojmë se çfarë dëshirojmë.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Sëmundjet e zemrës, kanceri – të ndërlidhura me konsumimin e ushqimeve të përpunuara

Këto ushqime përfshijnë: patate të skuqura, bukë të bardhë, ushqime të gatshme, salçiqet, drithërat me sheqer dhe pijet me gaz – në thelb çdo produkt që përfshin një procedurë industriale. Ngrënja e shumtë e hamburgerëve, picave, biskotave dhe e ëmbëlsirave, po del të jetë e rrezikshme për shëndetin. Një studim i rreth 45.000 njerëzve të moshës së mesme gjeti se vdekjet...