Home Ushqim Çokollata e zezë për një zemrë të shëndetshme

Çokollata e zezë për një zemrë të shëndetshme

Gratë e vjetra që hanë çokollatë të zezë njëherë apo dy herë në javë zvogëlojnë rrezikun nga sulmi në sulm, por ata që e hanë çdo nuk përfitojnë, thotë një studim amerikan.

Studimi i publikuar në revistën American Heart Association, është kryer me 32 000 gra suedeze të moshës midis 48 dhe 83 vjet për nëntë vjet.

Mjekët thonë se ngrënia e shpeshtë e çokollatës është e dëmshme dhe jo e shëndetshme.

Studimi ka gjetur se servimi një herë apo dy herë në javë i 19 deri 30 gram të çokollatës së zezë në javë ka reduktuar për 32 % të rrezikun nga infarkti.

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...