Home Shëndetësi Cokollatë në fëmijëri ndërtojnë personalitet të dhunshëm

Cokollatë në fëmijëri ndërtojnë personalitet të dhunshëm

Cokollatë në fëmijëri ndërtojnë personalitet të dhunshëmFëmijët të cilët çdo ditë hanë ëmbëlsira dhe çokollatë kanë më shumë prirje që të jenë të dhunshëm kur të rriten, njofton një studim i ri.

Përcjellja e shprehive ushqyese te 17.500 fëmijë nga fëmijëria deri në moshë të rritur ka treguar numër shumë të madh të kriminalitetit te personat të cilët në fëmijëri, çdo ditë kishin konsumuar ëmbëlsira dhe çokollata.

Këtë gjë, autorët e studimit e shpjegojnë me faktin se fëmijët të cilët mësohen që çdo ditë ta marrin ëmbëlsirën që kërkojnë, nuk mësohen që ndonjëherë duhet të presin për atë që e dëshirojnë.

Prandaj këta fëmijë bëhen më impulsivë kur rriten.

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...