Home Shëndetësi Dardha për zemër te forte

Dardha për zemër te forte

Dardha për zemër te forte Dardha e forcon zemrën, kurse farat e saj ndihmojnë te sëmundjet e lukthit dhe te mëlçisë.

Ky fryt e zvogëlon tajitjen e lukthit,  e shuan etjen dhe e ndalon vjelljen. Dardhën e ëmbël, Homeri ne veprën e tij “Odiseja” e ka quajtur si dhurate te zotit, derisa ne tryezën e Luigjit te XIV është konsideruar si peme luksoze.

Ka prejardhje nga Azia, kurse historia e saj është e gjate 3.000 vjet.

Ne ditën e sotme rendësi i kushtohet kultivimit dhe kryqëzimit te llojeve te ndryshme te dardhave.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...