Home Ushqim Darka: Gabimet që duhen shmangur

Darka: Gabimet që duhen shmangur

Darka Gabimet që duhen shmangurKëshilla të shëndetshme

Ndërsa mëngjesi dhe drekë shpesh konsumohen vetëm dhe në lëvizje, darkë me shumë gjasa është i vetmi vakt ku ju mund të jeni grup. Kjo do të thotë që shpesh është i mbushur me bashkëbisedim me familjarët, është në njw mënyrë për të hequr lodhjen e ditës. Por është gjithashtu një vakt me të vërtetë i rëndësishëm që duhet marrë seriozisht.

Këtu keni 5 gabimet që duhen shmangur kur ne hamë darkë:

1. Mos e konsideroni atë si një vakt kryesor dhe të gatuani shumë.
2. Të vendosni enët me gjellë në tryezë.
3. Të shihni televizor gjatë kohës që hani.
4. Mbajtja e kripës në tavolinë.
5. Të dilni për darkë jashtë për të ngrënë.
6. Të hani ëmbëlsirë.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...