Home Shëndetësi Depresioni dhe migrena janë të lidhura, ndërsa njëra gjendje e "rrezikon" tjetrën

Depresioni dhe migrena janë të lidhura, ndërsa njëra gjendje e “rrezikon” tjetrën

Migrena dhe depresioni janë të lidhura me njëra-tjetrën, pra kështu njerëzit, të cilët vuajnë nga migrena të forta kanë rrezik më të madh nga depresioni, por edhe anasjelltas, ka konstatuar një studim kanadez.

Njerëzit, të cilët vuajnë nga migrena të forta janë më të rrezikuar nga depresioni klinik, ndërsa ata të cilët vuajnë nga depresioni kanë më shumë gjasa të vuajnë edhe nga migrena, ka bërë të ditur studimi 13-vjeçar i Universitetit Kalgari në Kanada i bërë në 15 mijë njerëz.

Pothuajse 22 për qind e njerëzve, të cilët vuajnë nga migrena, vuajnë edhe nga depresioni.

Njerëzit që kanë probleme me migrenën kanë 80 për qind rrezik më të madh nga depresioni. Depresivët kanë madje për 40 për qind më shumë gjasa të kenë sulme migrene, për dallim nga personat, të cilët nuk janë në depresion. Shkencëtarët pohojnë që stresi nga i cili vuajmë në fëmijëri ndryshon mënyrën se si truri më vonë në jetë reagon ndaj stresit.

Ata, të cilët vuajnë nga depresioni ose nga migrena duhet t’i dinë të gjitha shenjat e sëmundjeve, sepse njëra gjendje rrit rrezikun nga tjetra, ka thënë për “Reuters” autorja e studimit Gita Moxhill.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Si të shpëtoni nga puçrrat e vitheve

Gjatë ditëve të nxehta të verës, shumë femra përballen me akne rreth vitheve. Shumica prej nesh nuk e kemi idenë se pse ato ndodhen aty. Ja disa nga mënyrat me anë të të cilave, ju mund të shpëtoni nga to: Bëni dush pas çdo stërvitjeje Është shumë e rëndësishme, që menjëherë pas aktiviteteve fizike të bëni dush! Së pari duhet të...