Depresioni dhe shtatzënia

Është vërtetuar se simptomat e ankthit, si edhe simptomat e depresionit, nuk ndikojnë në mundësinë që femra të mbetet shtatzënë gjatë mjekimit të infertilitetit.

Shkencëtarët holandezë pohojnë se analizat e tyre janë të parat të cilat studiojnë lidhjen ndërmjet depresionit dhe mjekimit të infertilitetit (papjellorisë) së femrave.

Të dhënat e botuara në revistën Human Reproduction, kanë treguar se faktori psikik nuk ndikon me ndërprerjen e trajtimit të infertilitetit. Për befasinë e autorëve, ndikim në pengimin e mjekimit të papjellorisë së femrave kishte pasur mosha e femrave.

Edhe faktorët tjerë biologjikë të studiuar (shtatzënia e mëparshme dhe shkaktari paraprak i pengimit të shtatzënisë), po ashtu nuk kishin pasur ndikim në përqindjen e femrave të cilat kanë për qëllim që të mbesin shtatzëna.

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...