Home Këshilla të ndryshme Depresioni është me dy fytyra

Depresioni është me dy fytyra

Depresioni është me dy fytyra, një mashkullore dhe një femërore. Ky ka ardhur si një rezultat i një studimi në lidhje me këtë çështje dhe është vënë re se depresioni vuhet në mënyra mjaft të ndryshme kjo krahasuar dy gjinitë e njerëzve.

Gjithashtu duhet theksuar se shpesh herë meshkujt nuk e kuptojnë se vuajnë nga diçka e tillë pasi nuk arrijnë të kuptojnë nëse po kalojnë një jetesë e cila nuk i kënaq ato madje është e keqe.

Për këtë arsye meshkujt janë më të pritur për të qenë në depresion dhe kjo sipas statistikave tregon se raporti i tyre me fermat është në 4 me 1 dhe kjo shpeshherë ka çuar që personat të cilët vuajnë nga një sëmundje e tillë t’i japin fund jetës së tyre.

Ky ndryshim në vuajtjen e depresionit, sipas shkencëtarëve, biologjikisht lidhet me ndryshimin e hormoneve mashkullore dhe atyre femërore.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...