Home Këshilla për Prindër Depresioni te etërit ndikon në sjelljen ndaj fëmijëve

Depresioni te etërit ndikon në sjelljen ndaj fëmijëve

Baballarët të cilët vuajnë nga depresioni katër herë më shpesh janë të prirë që të dënojnë fizikisht – rrahin – fëmijët e tyre, sesa baballarët që nuk vuajnë nga depresioni, thonë shkencëtarët amerikanë nga Shkolla Mjekësore “Eastern Virginia”.

Përpos kësaj, këta meshkuj dy herë më rrallë u kanë lexuar fëmijëve të tyre.

Kërkuesit shkencorë thonë se studimet e mëparshme kanë vënë në pah lidhjen midis ndëshkimit fizik të fëmijëve dhe zhvillimit të agresivitetit te adoleshentët dhe të rriturit.

Të dhënat e reja bazohen në përgjigjet e 1.700 baballarëve, fëmijët e të cilëve kishin të paktën një vjet.

Është konstatuar se 7% e të anketuarve gjatë një viti kishin të paktën një episod të depresionit të rëndë.

Është parë se depresioni ishte më i shpeshtë te të papunët si dhe te ata që kishin histori të përdorimit të alkoolit, thuhet në revistën “Pediatrics”.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Shafrani i Indisë, një bimë çudibërëse

Shafrani i Indisë po konsiderohet si një ilaç në mjekësi. Kjo bimë njihet mijëra vjet më parë në Indi, duke u përdorur përveçse si një erëz aromatike edhe si një bimë mjaft e efektive medicionale me përfitime të shumta shëndetësore. Përbërja shafranit nga kurikumi, ka bërë që shkencëtaret ta krahasojnë kurikumin me medikamente anti- inflamatore, por pa efekte anësore, sidomos për...