Home Këshilla të ndryshme Depresioni vdekjeprurës sikurse mbipesha

Depresioni vdekjeprurës sikurse mbipesha

Depresioni vdekjeprurës sikurse mbipeshaEkspertët nga universiteti në Munih kanë bërë një hulumtim për 10 vite rresht dhe është vërtetuar se depresioni shkakton 15 për qind të sëmundjeve të zemrës.

Mbipesha shkakton 21 për qind të sëmundjeve të zemrës, e shtypja e lartë 8,4 për qind. Shkencëtarët theksojnë se ky hulumtim ka domethënie vitale, sepse nga depresioni vuajnë 350 milionë njerëz.

Është pyetje se cila është lidhja midis depresionit dhe faktorëve të tjerë si tymi i duhanit, niveli i lartë i kolesterolit, mbipesha dhe hipertensioni,transmeton gazeta Kosova Sot.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...