Home Shëndetësi Dështon ilaçi për Alzeimerin

Dështon ilaçi për Alzeimerin

Dy kompani amerikane të prodhimit të ilaçeve kanë njoftuar se do të ndërpresin zhvillimet për prodhimin e një ilaçi kundër Alzeimerit, pasi proçesi ka dështuar në dy fazat e fundit.

Bapineuzumabi, i prodhuar nga kompanitë “Pfizer” dhe “Johnson & Johnson”, ishte projektuar për të ndalur zhvillimin e pllakës bakteriale në tru.

Por ilaçi dështoi në përmirësimin e njohjes së performancës funksionale krahasuar me hapjen qetësuese në pacientë të caktuar.

Alzeimeri është forma më e zakonshme e sëmundjeve mendore, si dhe i gjashti mes shkaqeve të vdekjes në Shtetet e Bashkuara.

Të paktën 36 milionë persona në mbarë botën dyshohet se vuajnë nga probleme mendore, përfshirë këtu Alzeimerin.

Të dyja firmat njoftuan më 23 korrik se testi i parë i një versioni të Bapineuzumabit kishte dështuar.

Në këtë studim u testuan njerëzit me një gjen që përmban një rrezik të madh të Alzeimerit. Por rezultatet e tij ishin njësoj me dy teste të tjera të kryera mbi gjene normale, që u testuan më vonë.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Këto janë mënyrat mënyrat natyrale për të shtuar në peshë

Rreth 2/3 e njerëzve në SHBA janë mbi peshë ose obezë, por gjithsesi shumë njerëz në botë, kanë problem pasi janë tepër të dobët.Ky është një shqetësim real pasi të qënit nën peshë mund të jetë i dëmshëm për shëndetin po aq sa të qënit obez. Çfarë do të thotë në të vërtetë të qënit “nën peshë”?Të qënit nën peshë...