Home Shëndetësi Detektori i cili i zbulon viruset ne organizëm

Detektori i cili i zbulon viruset ne organizëm

Shkencëtarët nga institute francez “Paster”, kane krijuar një detektor special i cili do te mund te ndihmoje ne zbulimin e shpejte te viruseve ne organizëm, qe do tu mundësonte punëtoreve shëndetësore kontrollimin me te lehte te epidemive.

Ky aparat është ne forme te një pllake te rrafshet , ku vendosen pjese te ADN-se se mikrobit i cili kërkohet dhe ai është ne gjendje te detektoje mikrobet brenda 24 orëve.

Ky aparat është shume i rëndësishëm sepse ne te ardhmen do te mund të te përdorej për identifikimin e mikrobeve gjate krizave te epidemive te ndryshme.

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...