Home Shëndetësi Dhimbja nga periodat është aq e madhe sa ataku në zemër

Dhimbja nga periodat është aq e madhe sa ataku në zemër

Dhimbja nga periodat është aq e madhe sa ataku në zemërJohn Guillebaud, Profesor i shëndetit riprodhues në Universitetin e Londrës, zbuloi se studimet tregojnë se dhimbja nga menstruacionet mund të jetë aq e madhe sa ataku në zemër.

Ndërkohë, Dr.Imogen Shaw, e specializuar në shëndetin e grave, e mirëpriti komentin e tij duke thënë: “Nuk do të thoja se dhimbja e menstruacioneve është studiuar gjerësisht”.

Megjithëse kohët e fundit janë thyer tabutë për periodat përmes fushatave në rrjetet sociale, sërish nuk i është kushtuar rëndësi mjekësore në studimet e kryera.

Nuk është vetëm dhimbja nga menstruacionet që nuk merret seriozisht te femrat, por edhe dhimbja e tyre në tërësi në fushën e mjekësisë.
Studimet e fundit tregojnë se dhimbja e grave injorohet përgjithësisht nga doktorët.

Burrat presin rreth 49 minuta për të kuruar nga dhimbja e barkut, ndërkohë femrat presin 65 për të njëjtat simptoma.
Kjo ndodh pasi gratë mendohet se i ekzagjërojnë dhjimbjet e tyre dhe bëhen më dramatike seç duhet.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Ja pse nuk duhet të hani banane me stomakun bosh

Shpesh në mëngjes që të mos dalim me stomakun bosh nga shtëpia, marrim një banane, që na tingëllon si opsioni i përsosur. Është e shëndetshme, ushqyese dhe do të japë energji, që për mëngjes është shumë e nevojshme. Mirëpo, sipas nutricionistëve, çuditërisht, banania është një nga ushqimet më të këqija për t’u konsumuar për vaktin e mëngjesit. Pavarësisht se përmbajnë kalium,...