Home Këshilla të ndryshme “Diabetikët duhet të kontrollojnë gjithmonë gishtat e këmbëve”

“Diabetikët duhet të kontrollojnë gjithmonë gishtat e këmbëve”

“Diabetikët duhet të kontrollojnë gjithmonë gishtat e këmbëve”Ekspertët tërheqin vëmendjen për personat me diabet

Ekspertët tregojnë arsyet pse diabetikë duhet t’i kontrollojnë gishtat e këmbës, Kjo pasi që disa pacientë as nuk e kuptojnë nëse kanë plagë në shputën e tyre.”Kjo është arsyeja pse diabetikët duhet të kontrollojnë këmbët e tyre çdo mbrëmje, përfshirë edhe hapësirat mes gishtave”, paralajmërojnë ekspertët.

Nëse dëshironi të shihni më në detaj ose pa u munduar të ktheni shumë këmbën mund të përdorni një lupë ose ndonjë pasqyrë të vogël me shkop.

Pacientët nëse vërejnë ndonjë pjesë të skuqur apo si të djegura duhet t’ia tregojnë mjekut.

Njëkohësisht, nëse dikush që nuk vuan nga diabeti rregullisht vëren plagë në këmbë që nuk i kishte dalluar më parë, mund të jetë shenjë se në fakt kanë diabet dhe duhet të konsultohen me një ekspert.

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...