Dielli, kripa e detit dhe klori janë armiqtë e flokëve

Dielli, kripa e detit dhe klori janë armiqtë më të mëdhenj të flokëve të shkëlqyeshme.

Edhe pse mund t’ju pëlqejë lehtësia e formësimit të flokëve plot kripë deti, ato duhet që doemos t’i lani me ujë të ujësjellësit dhe me shampo. Pa marrë parasysh se a keni flokë të yndyrshme, normale, apo të thara, derisa qëndroni në bregdet, ato duhet t’i lani çdo ditë.

Derisa qëndroni në plazh, majat e flokëve lyeni me regjenerator apo krem për rrezitje, e pas plazhit, flokët duhet t’i lani me shampo “after sun”, të cilët më së miri largojnë kripën nga flokët, por edhe klorin dhe kremin për rrezitje.

Kur flasim rreth mbrojtjes së flokëve nga dielli, klori dhe kripa e detit, vlen e njëjta gjë si për flokët e ngjyrosura, po ashtu edhe për ato të pangjyrosura.

Thënë të vërtetën, flokët e ngjyrosura kanë qime të cilat janë më shumë të hapura, prandaj flokët thahen më shpejt, për këtë shkak nevojitet një kujdes adekuat. Para se të hyni në basen apo det, lagni flokët me ujë të pijshëm, sepse kështu ato do të thithin më pak kripë deti apo klor.

Gratë që ngjyrosin flokët me ngjyrë të verdhë, duhet ta dinë se klori mund t’u shkaktojë probleme, për shkak se paraqiten qimet e gjelbra, prandaj menjëherë sapo të dalin nga pishina, duhet të lajnë flokët. Natyrisht edhe pas daljes nga deti duhet larë flokët, në mënyrë që kripa e detit të mos dëmtojë majat e flokëve.

Nëse doni, mund të përdorni edhe një maskë. Ju nevojiten: dy të kuq të vezës, dy lugë mjaltë, gjysmë luge vaj ulliri.

Gjithçka përzieni mirë e mirë dhe veni në flokët e lagëta. Këtë maskë mund ta mbani në kokë nga 10 minuta, deri më së shumti 4 orë. Në fund e largoni me ujë të vakët.