Dieta dobesuese qe ju ndihmon te mos merrni kilet e humbura

dietaTe gjithe gati per te shkuar per pushime: dieta dobesuese ka funksionuar, por tani ekziston rreziku i relaksit te përditshme per te rimarre kilet e humbura. Si te evitojme kete efekt te pakenaqshem . Te beni sa me shume aktivitete dhe te limitoni sasine e ushqimeve : flasim per teprime, por ajo qe ka me shume rendesi eshte sasia dhe cilësia e asaj se cfare konsumojme. Athere tek cila ushqime te përqendrohemi per te mos rimarre kilet e humbura me aq veshtiresi? Fibra dhe proteina.

Studimet shkencore
Ato qe kane sugjeruar fibra dhe proteina kësaj rradhe eshte nje studim shkencore : dieta dobesuese tenton te marri me pak kalori, domethene te reduktoj metabolizmin baze. Sapo te keni reduktuar kete behet me e thjeshte , behet me e thjeshte marja e kileve. Shkencetaret kane kërkuar per ndonje ushqim qe mund te evitonte ne maksimum kete efekt kolateral. Ato kane analizuar nje grup prej 31 personash te cilet i ishin nënshtruar dietes, duke i dhene atyre 3 dieta te ndryshme mbajtëse te cilat ishin baraz dhe me kalori.

Dieta me e mire mbajtëse
Nga studimi rezultoj qe regjimi ushqimore me reduktimin e metabolizmit baze ( domethen ai qe mban me te ndezur dhe me aktiv) ishte ajo me baze karbohidratesh ,pra me e mira per te mos i marre kilet e humbura .Por kini kujdes, sepse ajo vet ka treguar se prodhonte nje sasi kortizoli ne gjak: qe ndikon mbi stresin dhe ne rrezikun e rritjes kardiovaskulare. Rezultati perfundimtare ? Si gjithmonë dieta me e mire per te mos marre kilet eshte ajo e ekuilibruar pa limite me shume proteina, yndyrna ose karbohidrate, por e bazuar ne rritjen e fibrave vegjetale. Por jo te gjitha kalorite jane te barabarta.