Home Këshilla të ndryshme Dieta me tranguj

Dieta me tranguj

Dieta me tranguj Dieta me tranguj është dietë restriktive dhe mbahet më së gjati 14 ditë. Gjatë kësaj kohe dieta me tranguj mund t’ua largojë deri në 7 kg. Trangulli ka shumë pak kalori. Në 100 gramë përmban gjithsej 15 kalori. Dieta nënkupton edhe rritjen e aktivitetit fizik.

Ja shembulli i kësaj diete për një ditë:

Kafjalli: sallatë me tranguj, dy vezë të ziera mirë.

Zamra: një mollë apo pjeshkë, apo 5 kumbulla, gjithsej deri 200 g.

Dreka: sallatë me tranguj, bukë integrale të thekur. Në këtë sallatë mund të shtoni edhe domate dhe djathtë feta.

Zamra: një shejk i shëndetshëm me tranguj

Darka: pemët sezonale deri 300 gramë.

Vërejtje: Sallata me tranguj hahet sa herë që të ndieni uri. Pini sa më shumë lëngje.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...