Home Shëndetësi Dieta mesdhetare

Dieta mesdhetare

Sa me shume dieten mesdhetare per te evituar vdekshmerine qe lidhet me semundjet kardiovakulare, tumoret, Alzheimerin dhe Parkinsonin.

Sipas nje analize nga nje grup epidemologesh nga Universiteti i Firenze-s, dieta mesdhetare eshte e shendeshme dhe nuk e demton shendetin e njeriut.

Ne vendet e mesdheut “fanatike” te kesaj diete, eshte vene re se numri i vdekshmerise si pasoje e ketyre semundjeve, eshte 9 % me i vogel.

Nese behet ndarja ne kategori, per semundjet kardiovaskulare eshte 6%, tumoret dhe Alzheimer e Parkinson 13% me i vogel.

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...