Home Këshilla të ndryshme Dieta për stinën e verës

Dieta për stinën e verës

Është kohë me diell, argëtim dhe butësi, ku kjo dhe në tryezat tona. Kjo është arsyeja pse me ardhjen e këtyre ditëve duhet të ndryshojë dhe dieta jonë.

Para së gjithash, do të ishte e këshillueshme reduktimi i kalorive, duke preferuar ushqime të freskëta dhe të lehta.Këshillohen ushqime të lehta dhe në masë të vogël pasi janë më të mira në tretje dhe njehen më lehtë në stomak.

Për të lehtësuar punën e stomakut dhe të zorrëve duhet që dieta ditore të bazohet në ushqime të vogla me fruta, perime, kos, djathë dhe peshk i pjekur në skarë.

Kjo dietë duke u konsumuar do të japë rezultatet e saj që në tre ditët e para, sidomos në lidhje me shmangien e yndyrave duke ju sjelle shëndet më të mirë, ju do të ndjeheni më mirë, më të lirshëm, me më pak kile në trup dhe më në formë.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...