Home Shëndetësi Dieta që mbron nga sëmundjet

Dieta që mbron nga sëmundjet

Dieta që mbron nga sëmundjetDieta më e re është plotësisht ndryshe nga të gjitha deri më tani.Nuk keni nevojë të numëroni kaloritë apo në mënyrë drastike të zvogëloni konsumimin e ushqimit, por nuk ka as premtim për humbje sensacionale të kilogramëve të tepërt.

Qëllimi i dietës më të re nuk është humbja e kilogramëve, por parandalimi i sëmundjeve si kanceri, Alzhaimeri dhe sëmundjet e ndryshme të zemrës, transmeton “Zëri”.

Përveç kësaj, dieta duhet të shërbejë edhe si mjet për zbutjen e dhimbjeve te sëmundjet kronike, siç është artritisi.

Dieta është krijuar në bazë të qëndrimit të ekspertëve, të cilët mendojnë se shumë vështirësi shëndetësore janë rezultat i sistemit parambrojtës imunitiv.

Ekspertët thonë se ekziston një ushqim i caktuar, i cili ndihmon në qetësimin e sistemit imun. Ushqimet kyçe të dietës janë peshku i pasur me acide yndyrore omega 3, siç janë sardelet dhe tuna, pemët dhe perimet dhe mëlmesat.

Studimet kanë treguar se acidet omega 3 dhe përzierjet e mëlmesave drejtpërdrejt ndikojnë në sistemin imun.

Pra, dieta më e re çon në konsumimin e shumë acideve yndyrore omega 3, antioksiduesve dhe fibrave.

Dieta më e re sjell dobi të dyfishtë – pengon sëmundjet dhe zvogëlon simptomat e sëmundjeve kronike.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Ju duket sikur ju zihen këmbët dhe ju kruhen? Ky është rreziku që ju kanoset!

Sindroma e këmbëve të lodhura (RLS) është një çrregullim, i karakterizuar nga një nevojë e fortë dhe e pakontrollueshme për të lëvizur këmbët. Njerëzit me RLS përjetojnë këtë nevojë së bashku me ndjesitë e çuditshme dhe të pakëndshme në këmbët e tyre, të cilat shpesh i përshkruajnë si ngjethje, zvarritje, këputje, kruajtje, ndjesi shpimi, djegie, dhimbje ose si shkarkime elektrike. RLS...