Dieta që shkrin gjashtë kilogramë për 14 ditë!

Kjo dietë është zgjidhja e duhur për personat që duan të ushqehen shëndetshëm, ta pastrojnë organizmin dhe të humbin kilogramët shtesë.

Dieta fillon ditën e hënë, kur lejohet të konsumohen vetëm 600 kalori, e ditëve tjera – deri të shtunën – ushqimet përzgjidhen me kujdes. E shtuna është dita kur lejohet të konsumoni çfarë të doni.

E hëna e parë

Kafjalli: 2 jogurtë pa yndyrë

Zamra: 1 gotë lëng grejpi (pa sheqer)

Dreka: 150 g sallatë të përzier dhe 120 g patate të fërguara

Zamra: 1 gotë çaj me 1 lugë mjaltë

Darka: 200 g pemë të freskëta sezonale

Pas darkës: 1 gotë çaj me 1 lugë mjaltë

E hëna e dytë

Kafjalli: jogurt pa yndyrë me mollë të ndarë në copa.

Zamra: 1 gotë lëng nga perimet

Dreka: 150 g sallatë të gjelbër të përzier dhe 40 g bukë integrale

Zamra: 1 gotë çaj me 1 lugë mjaltë

Darka: supë perimesh

Pas darkës: 1 gotë çaj me 1 lugë mjaltë.

E hëna e tretë

Kafjalli: 1 mollë dhe 1 dardhë

Zamra: 1 gotë lëng domatesh

Dreka: 30 g oriz të fërguar dhe 150 g perime të ziera

Zamra: 1 gotë çaj me 1 lugë mjaltë

Darka: 250 g perime të freskëta

Pas darkës: 1 gotë çaj me 1 lugë mjaltë.

E hëna e katërt

Kafjalli: jogurt pa yndyrë me gjysmë banane të copëtuar

Zamra: 1 gotë lëng molle pa sheqer

Dreka: 150 g fasule të zier dhe 150 g sallatë të gjelbër të përzier.

Zamra: 1 gotë çaj me 1 lugë mjaltë

Darka: 70 g pemë të thata

Pas darkës: 1 gotë çaj me 1 lugë mjaltë.

E hëna e pestë

Kafjalli: 2 jogurtë pa yndyrë

Zamra: 1 gotë lëng perimesh

Dreka: 100 g sallatë të gjelbër dhe 40 g bukë integrale

Zamra: 1 gotë çaj me 1 lugë mjaltë

Darka: 2 dl supe perimesh dhe 140 g karota të ziera në supë me pak djathë

Pas darkës: 1 gotë çaj me 1 lugë mjaltë .