Dieta Viking

Dieta Vikings mund të jetë e njohur mirë për “plaçkitjen”, por ka një sjellje nordike që është e vlefshme të kopjohet.

Mbështetja në një dietë tradicionale nordike mund të mbështesë shëndetin e trurit në moshë të vjetër dhe mund të ndihmojë në luftën kundër çmenduri, shkruan Dailymail, transmeton Indeksonline.

Kjo dietë është e pasur m peshk, perime pa rrënjë, fruta, oriz, pulë, ujë dhe shumë çaj. Në lajme të mira për konsumuesit e alkoolit, dieta përfshin gjithashtu një konsum të lehtë të moderuar të verës. Njerëzit të cilët janë të përfshirë në “dietën e quajtur nordike”, duhet të mënjanojnë ushqimin me rrënjë të perimeve, patateve, yndyra, sheqeri dhe lëngjet e frutave.

Studimi suedez me gjithsej 2223 njerëzit të cilët janë kontrolluar nga Instituti i Karolinës kanë shikuar nëse kjo lloj diete ka pasur ndonjë efekt në tru. Pas analizave ata gjetën se nëse jeni i fokusuar në dietë atëherë do të përfitoni një rënie në memorie dhe ushtrime në të menduar.