Home Shëndetësi Disa arsye pse ju nuk duhet të pini më qumësht

Disa arsye pse ju nuk duhet të pini më qumësht

2Për vite është thënë se qumështi është një burim i madh i kalciumit dhe të ndihmojë kockat tona dhe të kemi dhëmbë më të fortë

Megjithatë, ka një numër të studimeve që vërtetojnë se qumështi në fakt është i keq për shëndetin tuaj.

Një studim në vitin 2014 prej më shumë se 61.000 gra që kishin konsumuar qumësht ishin në një rrezik më të lartë të thyerjes së ështrave, shkruan Daily Stra, transmeton lajmi.net.

Gratë në mese moshës 26-46 të cilat konsumojnë qumësht kanë më shumë gjasa të kenë kancerin e gjirit, sipas një studimi të bazuar në 4,312 raste.

Këto efektet tjera që shkakton pirja e qumështit:

1. Fryerje

2. Diarre

3. Stomak të fryer

4. Dhembje stomaku

5. Ndjenjë që jeni i sëmurë

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Ushtrimet ua zgjasin jetën

Ushtrimi është i njohur për të përmirësuar shëndetin, por kërkimet e reja zbulojnë se thjesht duke shtuar më shumë lëvizje gjatë gjithë ditës, në të vërtetë mund të ndihmojnë njerëzit të jetojnë më gjatë, transmeton Gazeta Express. Ata që kërkojnë të përmirësojnë shëndetin e tyre në përgjithësi shpesh shkojnë në palestër – ose, në vend të kësaj, kapërcejnë ushtrimin krejtësisht. Shkencëtarët...