Home Këshilla Seksuale Disa arsyje për të cilat e shmangim seksin

Disa arsyje për të cilat e shmangim seksin

Njëra nga pengesat më të mëdha për kënaqësi të jetës seksuale, pas lodhjes, nuk është mungesa e dëshirës, por vetë-besimit.

Ndërsa 52 për qind e grave refuzojnë të kenë marrëdhënie seksuale, sepse ajo ndihet tejet e majme.

Lodhja është fajtori më i shpeshtë për mosinteresim për seks

Madje 52 për qind e grave në një sondazh ‘Sex In the Nation’ i zbatuar në Britani të Madhe, ka treguar se i shmangen jetës seksuale, sepse ajo ndihet tejet e majme.

Më shumë se gjysma e një për qind më lart, gjegjësisht 29 për qind prej tyre e drejtpëdrejt e theksojnë trashësinë e vet, ndërsa 23 për qind e tyre turpërohen me ‘ekspozimin’ e tyre.

Fajtori më i madh për mosinteresim për seks megjithatë është lodhja që prek 72 për qind e 4.000 të anketuarve, ndërsa nga turpi i trashësisë vjen nga ndjenja e jotërheqjes, kurse 34 për qind, sëmundja me një për qind më pak pason stresi ndjekur me 32 për qind.

Libido është një kombinim i faktorëve fizik dhe psikologjik – ndryshon nga grua në grua dhe mund të zgjohet në mënyra të ndryshme. Çiftet thjesht duhet të gjejnë një mënyrë për ta zgjuar intimitetin e tyre”, thekson seksologjia Catherine Hood.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Sëmundjet e zemrës, kanceri – të ndërlidhura me konsumimin e ushqimeve të përpunuara

Këto ushqime përfshijnë: patate të skuqura, bukë të bardhë, ushqime të gatshme, salçiqet, drithërat me sheqer dhe pijet me gaz – në thelb çdo produkt që përfshin një procedurë industriale. Ngrënja e shumtë e hamburgerëve, picave, biskotave dhe e ëmbëlsirave, po del të jetë e rrezikshme për shëndetin. Një studim i rreth 45.000 njerëzve të moshës së mesme gjeti se vdekjet...