Home Këshilla për Prindër Disa keshilla per femijet

Disa keshilla per femijet

Disa keshilla per fëmijen tuaj,mendojm se do te ju nevojiten nese fëmija juaj eshte me temperatur,te vjellura edhe diarre.Fëmija ka temperaturë nëse temperatura e sqetullave dhe e vetjesorit është mbi 37,3 .Temperatura matet duke vendosur termometrin poshtë sqetullës dhe te vetjesori për tre minuta.

Temperatura nuk është një sëmundje por simptomë e një sëmundje pak ashumë të rëndë.

Nëse temperatura është e lartë ose e barabartë me 38,5 ose vazhdon për tre ditë rresht ose nëse shoqërohet me simptoma të tjera duhet të konsultohenimenjëherë me pediatrin.

Cfarë duhet të bëni derisa të kontatoni mjekun:

Mos e mbulloni rëndë fëmijën.
Jepini të pijë fëmijës pije të dëshirueshme prej tij dhe me sheqer.
Vendosini në kokë dicka të ftohtë, për shembull një shami të njomë ose akull, kur temperatura është e lartë.
Nëse temperatura është mbi 38.5 jepini një ilac kundër temperaturës për fëmijë. Dhe banje me uje te vaket.

Diarrea
Ose heqja e barkut është më shumë e rezikshme sa më të vegjël të jenë fëmijët .Duhet të konsultoheni menjherë me pediatrin nëse fëmija është idobët apo i këputur.
Cfarë mund të bëni ndërkohë që prisni udhëzimet e pediatrit.
Duhet ti jepni fëmijës lëngje për të pirë shpesh dhe në sasi të vogla dhe pak të sheqerosura ose tretje hidratuese.Vëzhgojeni me kujdes jashqitjen e fëmijës: sa herë del jashtë pra numrin, ngjyrën si dhe nëse shoqërohet me gjak me mukus ose jargë.Në këto raste ndërrimi i panolinave duhet të jetë e shpeshtë.

Disa fëmijë vjellin shumë shpesh kur kolliten ose pas kanë qarë shumë.
Në këto raste nëse fëmija vjellë vetëm një herë dhe nëse fëmija është mirë dhe bënë gjërat që ka bërë gjithmonë nuk duhet të shqetësoheni.Nëse të vjellat përsëriten dhe pengojnë marrjen e lëngjeve ose vjell gjak nëse fëmija ka temperaturë ose dhimbje koke ose nëse të vjellat përsëritet pas një rënie ose goditje koke duhet të konsultoheni menjëherë me pediatrin ose në duhet të shkoni në urgjence.

Cfarë mund të bëni ndërkohë që prisni të kontaktoni mjekun.
mos jepni ilace nga goja, në rast temperature mund të vendosni supost është mirë që fëmija të mbahet në dorë që vjellja mos ti shkaktoj probleme me frymëmarrjen.

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...