Home Këshilla për Prindër Disa këshilla për gjumit të rehatshëm të foshnjave

Disa këshilla për gjumit të rehatshëm të foshnjave

Disa këshilla për gjumit të rehatshëm të foshnjaveSipas disa studimeve femijet e sapolindur nuk u nevojitet që të flenë rehatshëm: dysheku, krevati, ajri pa tym dhe temperatura e ulët në dhomë. Të gjithë këta faktorë e zvogëlojnë rrezikun nga vdekja e befasishme e foshnjës.

Jastëkët e butë dhe batanijet e trasha janë të ndaluara, sepse mund të sjellin deri te ngrohja e tepërt dhe ndalja e rrezikshme e frymëmarrjes. “Nga dita e parë, foshnja gjithmonë, pra edhe gjatë ditës, duhet të flejë në shpinë”, këshillojnë ekspertët e fondacionit për shëndetin e fëmijëve në Munih.

Kjo është masa më e rëndësishme e cila foshnjës i siguron gjumë të rehatshëm dhe të sigurt.

Nuk duhet të frikoheni se fëmija, nëse fle në këtë pozitë, do të ngulfatet nëse ndodh që të vjellë, sepse ky rrezik nuk është asgjë më i madh se sa kur flenë në pozicionet e tjera.

Mjekët e këtij fondacioni këshillojnë që fëmijët gjatë dy vjetëve të para të jetës të flenë pa jastëk. Koka mund të fundoset në jastëk dhe si pasojë është ngrohja e tepërt dhe ndalimi në frymëmarrje. Më së miri është që fëmija të flejë në thesin për fjetje.

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...