Home Këshilla për Prindër Këshilla për shtatëzëna Disa këshilla për gratë shtatëzëna

Disa këshilla për gratë shtatëzëna

• Vertetoni shtatzanine nepermjet testit apo ekzaminimit ekografik

• Vizitoni rregullisht mjekun gjate shtatzanise

• Mos u brengosni shume per ankesat qe keni, shtatzania eshte nje ndryshim normal ne jete.

• Ushqehuni me rregull dhe me ushqim te begatshem me lendet e nevojshme ushqyese si dhe merni multivitaminat shtese.

• Kujdesuni per higjenen personale

• Mundohuni qe veshja juaj te jete sa me e pershtatshme

• Mos perdorni barna pa konsultim te mjekut

• Mundohuni te mos pini ose te zvogeloni konsumin e duhanit apo alkolit

• Mos perdorni helmet dhe lendet e tjera kimike (gjate sperkatjes apo pastrimit)

• Lajmerohu tek mjeku menjehere nese ke ndonje nga shenjat e meposhtme te rrezikut si: gjakderdhje, presion te larte te gjakut, enjtje te duarve dhe kembeve.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Ushqimet më të mira kundër alergjisë dhe disa këshilla antialergjike

Alergjitë ndikojnë në mushkëri, hundë, veshë, stomak, lëkurë dhe pjesë të tjera të trupit. Mund të shkaktojë kruajtje të lehta deri në anafilaltik, një reaksion që shpeshherë rrezikon dhe jetën. Mbani mend çfarë ju shkakton alergji dhe shmangni kontaktin me alergjenët që mund të shkaktojnë kriza. Megjithatë nëse jeni të predispozuar të prekeni nga alergjia, luftojeni atë me superushqimet. Lehtësoni simptomat...