Home Shëndetësi Disa këshilla për njërzit me tension të lartë

Disa këshilla për njërzit me tension të lartë

Disa këshilla për njërzit me tension të lartëSimptomat më të shpeshta të shtypjes së lartë të gjakut janë dhimbjet e kokës, zhurma në veshë, gjakderdhja nga hunda, shtrëngimi në gjoks, problemet me frymë- marrje dhe lodhja e shpejtë.

Shumë njerëz vuajnë nga kjo sëmundje, por nuk e dinë, sepse nuk kanë fare simptoma dhe shpesh sëmundjen e zbulojnë për shkak të komplikimeve, e për këtë arsye e quajnë edhe vrasësja e heshtur. raporton Gazeta Kosova Sot

REDUKTIMI I PESHËS TRUPORE Mbipesha e ngarkon muskulin e zemrës dhe e ndryshon metabolizmin e organizmit në tërësi. Reduktimi i peshës së tepërt kontribuon në rregullim më të mirë të shtypjes së lartë.

REDUKTIMI I KONSUMIMIT TË KRIPËS Rekomandohet rritje në konsumim të kaliumit, dhe reduktim në konsumim të natriumit (deri në 2.3 mg për personat e shëndetshëm, e deri në 1.5 mg për personat mbi moshën 51-vjeçare me shtypje të lartë të gjakut, diabet ose veshka të dobëta).

REDUKTIMI I KONSUMIMIT TË YNDYRËS Reduktimi i konsumimit të yndyrës përmes të mënyrës mesdhetare të të ushqyerit kontribuon në korrektimin e statusit lipid. Rekomandohet përfshirja e peshkut në të ushqyer së paku dy herë në javë, me konsumim ditor të 300-400 gramëve të pemëve dhe perimeve.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Ja pse nuk duhet të hani banane me stomakun bosh

Shpesh në mëngjes që të mos dalim me stomakun bosh nga shtëpia, marrim një banane, që na tingëllon si opsioni i përsosur. Është e shëndetshme, ushqyese dhe do të japë energji, që për mëngjes është shumë e nevojshme. Mirëpo, sipas nutricionistëve, çuditërisht, banania është një nga ushqimet më të këqija për t’u konsumuar për vaktin e mëngjesit. Pavarësisht se përmbajnë kalium,...