Home Këshilla të ndryshme Disa këshilla si ta ruani stomakun

Disa këshilla si ta ruani stomakun

Studiuesit sugjerojnë se për të pasur një trup fizik të bukur dhe për të poseduar shëndet të mirë të stomakut, rekomandohet t`i ndiqni këshillat e mëposhtme.

Mjekët janë të mendimit se është më mirë të hahet nga pak dhe shpesh;

Mos hani para gjumit, pasi që kjo e lodh stomakun; Hani minimum 3-4 orë para gjumit; Hani me kafshata të vogla, për t’u përtypur dhe tretur më mirë; Mos hani në këmbë apo shpejt; Mos hani ushqime të nxehta apo shumë të ftohta; Mos u shtrini menjëherë pas ushqimit; Mos bëni ushtrime gjimnastikore pas ushqimit; Ushqimet me kafeinë (kafeja, kola, çaji) nuk ju bëjnë mirë; Ushqimet apo pijet me aciditet (p.sh. lëng portokalli) hollojini me ujë; Mos përdorni alkool dhe cigare; Mos përdorni të skuqurat; Mos e përdorni shumë qepën; Mos përdorni shumë çokollatën.

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...