Home Modë & Estetikë Disa sekrete për një grim përfekt

Disa sekrete për një grim përfekt

Disa sekrete për një grim përfektLustroni pudrën (bazën)

Nëse lëkura juaj është e butë dhe e hidratuar atëherë grimi juaj do të zgjasë më gjatë. Nuk është befasi që lëkura të ndërtojë qeliza të vdekura të cilat fillojnë të fragmentohen me kalimin e kohës kur baza apo pudra qëndron gjatë kohë dhe është e pa lustruar në mënyrë të barabartë. Me anë të eksfoliantit ju mund të largoni këto qeliza të vdekura duke e lënë lëkurën të butë dhe të gatshme për grim.

Hidratimi është çelësi

Para se të aplikoni grimin sigurohuni që lëkura juaj të jetë mirë e hidratuar. Ekzistojnë serume dhe produkte të ndryshme me vaj që ndihmojnë në menaxhimin e prodhimit të sebumit (sekrecion vajor i gjëndrave) gjatë gjithë ditës. Për lëkurë të thatë vazhdimisht mbani të hidratuar lëkurën duke parandaluar plasaritjet dhe çarjet e mundshme të lëkurës.

Përgatitni lëkurën dhe aplikoni ‘primer’

Përgatitja për llojin tuaj të lëkurës është hapi bazë kur bëhet fjalë për një themel (pudër të qëndrueshme), ky është primer – produkti bazë që vendoset në fytyrë para aplikimit të pudrës së lëngshme. Këto kremëra e ngjitin grimin në të duke parandaluar rrëshqitjen apo rrjedhjen e masës.

Zgjedhni bazën e duhur për lëkurën tuaj

Disa formula të bazave kanë qëndrueshmëri më të madhe se të tjerët, por më e mira është nga MAC – bazë rrezistente nga uji. Kjo bazë gjeniale përballon shiun dhe vajin që nënkupton se pamja juaj do të mbetet e përsosur gjatë tërë ditës.

Sprej për qëndrueshmë

Sprejet e ndryshme pas grimit janë të dizajnuara për ta mbajtur të bllokuar grimin, pa marrë parasysh se çfarë lloji është. Spërkatja e fytyrës me sprej në çdo shtresë të lëkurës me grim parandalon njollat dhe zbehjen e grimit.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

99 Emrat e Bukur të Allahut

1. ER RAHMAN (I Gjithëmëshirshmi); 2. ER RAHIM (Mëshirëploti). “Zbritje prej Mëshiruesit, Mëshirëplotit!” Fusilet, 2. 3. EL MELIK (Sunduesi); 4. EL KUDUS ( i Pastërti); 5. ES SELAM (Paqedhënësi); 6. EL MUMIN (Siguruesi); 7. EL MUHEJMIN (Mbizotëruesi); 8. EL AZIZ (Fuqiploti); 9. EL XHEBAR (i Gjithëfuqishmi); 10. EL MUTEKEBIR (I Madhërishmi). “Ai është Allahu që nuk ka zot tjetër përveç Tij, Sundues i përgjithshëm, i Pastër (prej të metave që...