Home Këshilla të ndryshme Disa sëmundje merren që në barkun e nënës

Disa sëmundje merren që në barkun e nënës

Sipas studimit të ri të bërë nga Fakulteti i Mjekësisë në Warwick, Coventry, rreziku për zhvillimin e diabetit, obezitetit (mbipeshës) dhe sëmundjeve të zemrës pjesërisht paracaktohen që kur embrioni është në barkun e nënës.

Studimi i këtij fakulteti ka analizuar gratë shtatzëna dhe ka ndjekur zhvillimin e fëmijëve të tyre.

“Ne kemi gjetur se nënat që kanë pasur nivele të ulëta të vitaminës B12 kanë lindur foshnja që janë shumë të ekspozuar ndaj diabetit dhe sëmundjeve të zemrës sapo lindin dhe deri në moshën gjashtë vjeçare”, shprehen studiuesit nga nga Universiteti Warwick në Coventry të Mbretërisë së Bashkuar.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...