Home Shëndetësi Disa të dhëna interesante për sëmundjen e migrenës

Disa të dhëna interesante për sëmundjen e migrenës

Migrena është një formë kronike që ka një impakt mbi cilësinë e jetës së pacientëve, këta njerëz kanë dyfish mundësinë për të vuajtur depresionin, ankthin dhe dhimbjen kronike.

Po ashtu dhe çrregullimet respiratore dhe faktorë risku kardiovaskularë, kjo është arsyeja që kanë më shumë nevojë për vëmendje shëndetësore, 

Disa nga të dhënat më interesante për këtë sëmundje i gjeni më poshtë:

Sipas OBSh-së migrena është një nga 20 sëmundjet më invalide që ekzistojnë.

Migrena ndahen në episodike (të paktën 15 ditë pa dhimbje në muaj) dhe kronike (duke nisur nga 15 ditë në muaj përgjatë të paktën tre muajve).

Pacientët kanë zakonisht mes 1 dhe 4 krizave mujore me një kohëzgjatje prej 4-72 orë.

4% e pacientëve që bëjnë një konsultë tek neurologu e bëjnë për shkak të një migrene kronike.

80% e pacientëve prezantojnë krizat e para gjatë moshës 30 vjeçare.


KËSHILLA TË NGJASHME


TË TJERA

Kujdes, nuk duhet të teprohet me pirjen e kafesë

Pirja e kafesë është pothuajse për shumëkënd rutinë, qoftë në një mëngjes të hershme, qoftë gjatë ditës, qoftë edhe në mbrëmje. Kafja ka vlerat e veta dhe konsumimi i saj është i nevojshëm për organizmin e njeriut. Mirëpo, është me rëndësi që të mos teprohet. Rrjedhimisht, konsumimi i tepërt dhe i pakontrolluar i kafesë sjell probleme të shumta në shëndet.