Home Këshilla të ndryshme Dobësohuni duke ngrënë ëmbëlsira

Dobësohuni duke ngrënë ëmbëlsira

Dietologët shpesh rekomandojnë që të mos konsumohen ëmbëlsira në mënyrë që të biem në peshë, por shkencëtarët mendojnë ndryshe.

Ata thonë që ngrënia e ëmbëlsirave përpara një vakti mund të bëjë që të biem në peshë.

Studiuesit e “Imperial College” në Londër thonë se nëse hahaet një ëmbëlsirë para vaktit bën të mundur që të mbahet oreksi nën kontroll.

Studimi u përqëndrua në oreksin për glukozë, një sheqernë e gjendur në ëmbëlsirat e shumta si keku apo çokollata.

Studiuesit thanë se një proteinë e trurit e quajtur Glukokinase “mat” sasinë e glukozës që ka marrë trupi i njeriut.

Nëse sasia e marrë është e ulët truri dërgon sinjal që nevojitet ende glukozë dhe nëse ajo është marrë në sasinë e duhur njeriu nuk ka më uri.

Eksperimentet e shumta të kryera lidhur me këtë dhanë të njëjtin rezultat duke treguar se ngrënia e një ëmbëlsire përpara vaktit bën që të bini në peshë.

Një dietë e thjeshtë dhe mjaft efikase.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Myku i gojës, katër mënyra për ta kuruar shpejt e shpejt

Myku i gojës është një infeksion i shkaktuar nga përhapja e kërpudhave Candida albicans në mukozën e gojës. Mund të ndodhë në çdo moshë, por më të prekurit kryesisht janë zakonisht fëmijët dhe të moshuarit. Për fat të mirë, është e mundur ta luftoni atë me mënyra natyrale. Edhe pse këto alternativa nuk zëvendësojnë ilaçet antifungale, janë një ndihmë e vlefshme...