Home Këshilla të ndryshme Dobitë e frutës së dardhës për shëndetin

Dobitë e frutës së dardhës për shëndetin

Fruta e dardhës jo vetëm që ofron shije shumë të ëmbël, por ju ndihmon të keni një trup të shëndetshëm dhe të luftoni disa sëmundje.

Studime të ndryshme, siç transmeton Shqiptarja, kanë evidentuar se dardha është një frut me vlera të larta ushqyese, që e ndihmon organizmin të jetë i shëndetshëm.

Më poshtë po ju listojmë disa veti të dardhës që nuk i keni ditur.

Dardha ul kolesterolin në gjak.

Dardha është shumë e pasur me fibra dhe e mbushur me antioksidantë.

Acidi hydroxycinnamic, që gjendet tek dardha parandalon kancerin e mushkërive dhe stomakut.

Ndihmon në lehtësimin e dhembjeve të kyçeve.

Me lëngun e dardhës mund të qetësoni fytin e irrituar nga kolla.

Dardha njihet për efektet qetësuese kryesisht kundër djegieve të stomakut, gastriteve, kolitit apo kundër problemeve me zorrë të trashë.

Gjethet e dardhës përdoren kundër sëmundjeve të rrugëve urinare.

Cipa e dardhës bën mirë për pastrimin e veshkave ndërsa lëngu që përftohet nga zierja e degëve të dardhës ndihmon në uljen e temperaturës.

Dardha përmban një sasi mjaft të pasur me vitamina A, C, K, B2, B3 dhe B6. Ka gjithashtu folate, bor dhe fruta lidhet me parandalimin e osteoporozës.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...