Home Ushqim Dobitë e karotës

Dobitë e karotës

Përbërësi kryesor i karotës është karotina, burim i vitaminës A, i cili ndikon qe njeriu te sheh me mire ne errësirë.

Karota e bën lëkuren te mire, sidomos është efikase për lëkurë te thate. Ajo e forcon zemrën dhe ka efekt pozitiv edhe ne punën e mëlçisë.

Përmban shume vitamina dhe minerale, prandaj preferohet qe te konsumohet nga te gjithë e sidomos nga fëmijët pasi qe ndikon ne rritje dhe ne zhvillim.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...