Dobitë e ushtrimeve fizike

Të ushtruarit çdo ditë nuk na ndihmon vetëm për një fizik të bukur dhe të rregullt.

Shkencërisht eshte vërtetuar se fituesi ka shumë më tepër vlera. Ai shëron duke na përmirësuar ndjeshëm humorin,e rrite kujtesën, na bën më të zgjuar, apo më pak agresiv.Ideja se ushtrimi fizik mund të na bëjë të lumtur është për disa e papranueshme.

Por përtej efekteve pozitive të ajrit të pastër dhe peizazhit, studimet tregojnë se edhe në rast se stërvitja kryhet në ambiente të mbyllura, është në gjendje të na bëjë të ndihemi më të kënaqur, madje edhe ta largojmë tërësisht depresionin.