Home Ushqim Domatja na mbronë nga inflamacioni i mushkëri dhe reduktimi i astmës

Domatja na mbronë nga inflamacioni i mushkëri dhe reduktimi i astmës

Ngrënia e disa domateve në ditë, mund të na mbrojë nga inflamacioni në mushkëri si dhe reduktimi i astmës sipas një studimi të publikuar në gazetën britanike “Biokimi”.

Kështu, hulumtuesit e universitetit të Nju Kastëllit në Mbretërinë e Bashkuar, të udhëhequr nga dr.Paul Foster, kryen një studim te kafshët për të vlerësuar efektet e carotenoidit mbi sëmundjet alergjike respiratore.

Dhe u zbulua se lënda e “lycopene – carotenoid”, që është kryesore në domate, arrin të kontrollojë inflamacionin e mushkërive dhe të zvogëlojë rrezikun e zhvillimit të astmës.

“Ky studim paraqet prova që plotësojnë të dhënat dietike të lycopenit para dhe gjatë fillimit të sëmundjeve alergjike të rrugëve të frymëmarrjes, duke vërtetuar se kjo lëndë mund të jetë me dobi klinike në reduktimin e infiltrimit në mushkëri”, pohon studiuesi

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...