Home Këshilla për Prindër Doni fëmijë të rregullt? Mos jini prindër të ashpër

Doni fëmijë të rregullt? Mos jini prindër të ashpër

femijetShumë prindër besojnë se të qenët strikt me fëmijët e tyre është mënyra më e mirë për t’i mbajtur ata në sjelljen e duhur. Por një studim i ri tregon se kjo teori është e gabuar.

Hulumtimi më i fundit zbuloi se prindërit e ashpër që nuk arrijnë t’ia tregojnë rregullat me mirësi fëmijëve, kanë fëmijë që pinë alkool dhe përdorin drogë. Sipas studimit, fëmijët që kanë prindër autoritarë, të cilët tregojnë pak dashuri, kanë më shumë gjasa të “dalin nga shinat”.

Megjithatë edhe fëmijët që janë përkëdhelur shumë nga prindërit, kishin më shumë gjasa të tymosnin kanabis dhe të pinin. Sjellja më e mirë, sipas shkencëtarëve, gjendej te fëmijët, prindërit e të cilëve ishin të arsyeshëm dhe i qartësonin rregullat pa qenë të ashpër.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Sallata marule, aleatja më e mirë për t’u dobësuar, lehtësuar stresin dhe për të fjetur 8 orë rresht

Është mbretëresha e sallatave, por është gjithashtu një burim i shkëlqyeshëm i ushqyesve dhe ofron përfitime të shumta shëndetësore: kjo është arsyeja pse sallata marule nuk duhet të mungojnë në dietën tuaj. Pavarësisht se konsumohet shpesh për dietë, sallata marule është në të vërtetë një ushqim me veti të shumta terapeutike. Sallata marule është në dispozicion gjatë gjithë vitit, me...