Home Shëndetësi Drithërat rregullojnë presionin

Drithërat rregullojnë presionin

Drithërat rregullojnë presioninTë gjitha drithërave integrale në ushqim mund të reduktojë presionin e lartë të gjakut te meshkujt, bëjnë të ditur studimet e reja.

Në një studim bërë janë përfshirë 51 529 meshkuj të moshës nga 40 deri në 75 vjet, shprehitë ushqyese dhe gjendja shëndetësore e të cilëve janë përcjellë për 18 vjet.

Gjatë këti studimi u vu re se burrat të cilët konsumojnë më së shumti drithëra integrale kanë rrezik 19% më të ulët për të vuajtur nga presioni i lartë të gjakut në krahasim me meshkujt të cilët i kanë konsumuar ato në sasi më të vogël.

Si rregullatorë më të mirë të presionit të gjakut janë treguar krundet.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...